Arı Sütü Tüketiminin Faydaları

Arı Sütünün Tüketimi

Birçok faydalı etkileri görülen arı sütünün sağlık ve zindelik veren bir gıda
maddesi olarak tüketilmesi uygun olacaktır. İnsan gıdası olarak tüketilecek arı sütü
saf halde taze olarak, bal ile çeşitli oranlarda karıştırılarak, kapsül, draje ve benzeri
şekillere getirilerek kullanılmaktadır.
Arı sütü saf olarak tüketilecekse, yetişkinlerde günde ortalama 1 g, tedavi
amacıyla hastalarda günde 2 g alınabilir. Arı sütü sabahları kahvaltıdan yarım saat
önce dil altına alınarak tüketilir. Yani, dil altından eriyip-emilmesi şeklinde tüketilmesi,
halihazırda kanıtlanmış en uygun ve etkili yöntemdir. Arı sütü kürünün süresi; kişiye,
duruma, kullanılan dozlara ve istenilen amaçlara göre değişiklik gösterir. Fakat
olumlu sonuçlar elde etmek için kesinlikle 1 aydan daha az
kullanılmamalıdır.Kullanma nedenine bağlı olarak 30-40 günlük kürler şeklinde
alınabilir. Ayrıca arı sütü alışkanlık yapmayan, her yaşta alınabilen bir gıda olarak
bilinmektedir

Arı Sütünün Kullanım Alanı

Arı sütü, tedavi edici ve kuvvet verici özelliklerinden dolayı diyetlerde ve
kozmetik endüstrisinde geniş kullanım alanı bulmuştur. Arı sütünün; kandaki
kolesterol, total lipid, fosfolipid, trigliserid seviyelerini düşürmesi, tansiyon düşürücü
ve damar genişletici aktivitesi; insülin ve benzeri peptitleri içermesi nedeniyle kan
şekerini düşürücü, antimikrobiyal özelliği, cilt ve saç hastalıklarındaki tedavi edici,
cinsel fonksiyonları düzenleyici etkileri, hücre onarıcı ve gençleştirici özelliği yapılan
bilimsel araştırmalar sonunda ortaya konmuştur.

Arı Sütü Tüketiminin Faydaları

• Fiziki aktiviteyi artırır. canlılık verir ve dinlendiricidir.
• Kalsiyum ve fosfor metabolizmasına olumlu etki yapar.
• Stres ve sinirlilik hallerini yok eder, iştah ve çevreye ilgiyi artırır, hafızayı
güçlendirir.
• Karaciğer deformasyonunu önler.
• Eksik ve yanlış beslenmeden doğacak eksiklikleri ortadan kaldırır.
• Hastalıklardan daha kısa sürede iyileşmeyi sağlar.
• Cildin daha diri kalmasını ve sivilcelerin yok olmasını sağlar.
• Mide ve barsak ülseri, astım, bronşit ve tüberküloz hastalıkları tedavisinde çok
iyi sonuçlar verir.
• Çok kuvvetli antibiyotik özelliği içerir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.