Arı sütü bal ile karıştırılarak ya da saf halde tüketilir. Saf olarak alınması halinde dil altına getirilerek yaklaşık 10- 20 saniye kadar dil altında bekletilir daha sonra ağız içinde gezdirilerek yutulur…
Tavsiye Edilen Tüketim Şekli
Arı sütü eğer bal yemekle ilgili bir sorun yoksa bal ile karıştırılarak yenmesi tavsiye edilmektedir. 1 aylık kullanılacak arı sütü 1 kavanoz bala karıştırılır. Bala karıştırılan arı sütü güneş almayacak bir konumda saklanır (mutfakta yada buzdolabında olabilir). Her sabah uyanıldığında 1 yemek kaşığı bu baldan yenerek arı sütü tüketilir. Yedikten sonra 15-20 dakika herhangi bir şey yenilip içilmemelidir.
Kim Ne Kadar Tüketmeli
Arı sütü kişinin kilosuna, kullanım amacına ve yaşına göre farklı oranlarda tüketilir.
- Normal yetişkin bir birey için 1 aylık 30 gr.
- Herhangi bir hastalık amacıyla kullanan yetişkin bir birey için 1 aylık 50 gr.
- Çocuklar için 1 aylık 10-15 gr.
Not: Bu değerler bizim yıllar içinde tecrübe ettiğimiz ve geleneksek olarak önerdiğimiz değerlerdir. Farklı kaynaklarda farklı değerlerde kullanımlar tavsiye edilmektedir.
Arı Sütü Nasıl Tüketilir
Arı sütü aç karınla tüketilmeli ve tüketimin ardından 15-20 dakika herhangi bir yiyecek yenmemeli ve içilmemelidir. Saf halde tüketilirken de bal ile tüketilirken de bu durum geçerlidir. Arı sütünün tam olarak etkili olabilmesi ve faydalarının en iyi şekilde görülebilmesi için bir aylık düzenli bir kullanım gereklidir. Ancak ilk günden itibaren olumlu sonuçlar görülmeye başlanmaktadır.
Nelere Dikkat Edilmelidir
- Arı sütü saf halde tüketiliyorsa kesinlikle plastik kaşık kullanılmalıdır. Metal kaşıklar arı sütünün bozulmasına sebep olmaktadır.
- Muhafaza edilirken eğer arı sütü bal ile karıştırılmadıysa kesinlikle buzdolabında saklanmalıdır.
- Günlük arı sütü tüketimi özel durumlar dışında 2-3 gram’ı geçmemelidir. Yüksek dozda arı sütünün bir anda tüketilmesi sonucu baş dönmesi, nabız yükselmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.